Читај ми!

Наши произвођачи на сајму хране у Берлину

После двогодишње паузе због короне, у Берлину је поново одржан светски сајам свеже хране под називом Фрут логистика. Развојна агенција Србије и Развојна агенција Војводине на својим штандовима представили су 20 компанија из Србије.

"Једна од наших главних активности јесте фокусиран да се подигне степен прераде, да се да додатна вредност сировини и да наши произвођачи имају прилику да наступају и на страним тржиштима. Оно где постоји велика шанса је, и што су компаније почеле да користе, то је да развијају робне марке, односно да своје производе пакују у туђе робне марке великих супер маркета и ланаца, што европских а и по свету", каже Санда Емини, саветница у Развојној агенцији Војводине.

"Што се тиче извоза за Руску федерацију очекујемо да ће ове године бити мањих проблема због тренутне ситуације, па је из тог разлога добро што смо се појавили на овом сајму у Берлину, да можемо да нађемо још партнера у Европској Унији. Посета нашем штанду је била на завидном нивоу, и доста људи се интересује, и из ЕУ чак и из Русије...велико интересовање је за воће и поврће. Склопили смо неке врло озбиљне послове, и сад чекамо да нам јагодице сазреју па да видимо шта ће бити од тога", каже Владо Шомоши, директор воћарске задруге "Бачка јагода" Бач.

"Имамо добре климатске услове и добру земљу, где се ми налазимо, код Коцељева, Западна Србија...боровница је будућност и одлучили смо се за њу. С обзиром на ковид, сајамске активности су биле смањене, имали смо једно излагање на београдском сајму и ово је друго појављивање за две године, тако да нам је значајан овај сајам, а резултате ћемо видети када сајам прође. Било је занимљивих разговора и доста интересената за наше производе, тако да се надам да ће бити успешна сезона", каже Маја Теофиловић, менаџерка компаније Бери4У Коцељева.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се