Читај ми!

Нова локација цркве Свети Никола у Чикагу

У Чикашком насељу Лајонс, где живи велики број Срба, Српска православна црква обезбедила је нову локацију цркве Свети Никола. На њеном имању у оквиру овог комплекса предвиђено је отварање школе, културног и спортског центра.

Црква Светог Николе из Брукфилда планира велико проширење. Купљена је зграда и црквено имање у оближњем несељу Лајонс, коју је продала једна друга црква. Очекује се нови комплекс пружи велике могућности да постане српски верски, образовни, културни и спортски центар.

Постоји и велики број учионица уз дворану и фискултурну салу. Жеља је да се већ од ове јесени крене са предшколском наставом, а нешто касније и са редовном школом. Била би то онда трећа званична српско-америчка школа у САД, јер у школи имају жељу да за њен рад добију одобрење и од органа за САД и Србији.

Одмах је почело реновирање цркве и других просторија. Председница Црквено-школске општине Тома Милутиновић се радује због могућности да ће бити на располагању у новом простору.

"Срби су највише били овде, пуно је Срба у 5,6 миља...пуно фирми, ресторана...сви су овде", каже

"Надам се да ћемо да успемо да пријавимо школу и у нашој отаџбини и овде паралелно у Америци, тако да ће да постоји и у нашој држави та школа и овде...моћи ћемо да организујемо и представе, културне догађаје, чак и сада имамо у плану неке пројекције неких филмова

Отац Немања каже да ће са лутургијом почети средином лета, крајем јула и почетком августа, то је за сада жеља и план.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара