Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.05

Април у Београду, а "Магазин Србија на вези", подсетиће нас на "Београдско пролеће" од априла 1961.год. па до данашњих дана, док ће уметници својим делима, приказати најлепше годишње доба и буђења природе, као и лепоту најрадоснијег хришћанског празника Васкрса. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 16. априла у 11.30.

У Беч нас води проф. Срђан Мијалковић. О активностима" Бечке Просвјете", након 10 година рада у Бечу и 120 година од оснивања овог значајног просветног и културног Друштва, говори, садашњи, потпредседник.

Фестивал "Београдско пролеће", после дуге паузе, окупиће 29. априла, на старом месту, у некадашњем Дому синдиката, а сада у МТС дворани, 18 извођача који ће се такмичити за најбољу композицију, најбољи текст и најбољи аранжман, као и најбољу интерпретацију. Гост емисије, директор Фестивала, Игор Станковић.

Из Прага, уживо се јавља Јасна Госпић, која је са чувеним хитом "Дођи у пет до пет", на "Београдском пролећу" заузела својевремено, четврто место, а која ће после много година, поново учествовати са новом песмом.

Одвешћемо вас и на "Пролећну изложбу" која се током целог месеца априла одржава у хотелу Хајат, која одише ведрином и новом енергијом славећи нове почетке овог пролећа. Једна од уметница чији су радови на тој изложби привукли пажњу посетилаца, осликана ускршња јаја, Тамара Кусовац, гост је емисије.

Музички гост емисије, Филип Жмахер је и овогодишњи учесник "Београдског пролећа".

Реприза емисије у 02.44 и сутрадан, у четвртак, у 13.55 на РТС Свет.

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић

Редитељ Драгица Гачић

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се