Читај ми!

Медаљони части уручени изузетним женама

За успех многих договора и преговора, потребно је, пре свега, дипломатско умеће. Српска дипломатска традиција постоји више од 800 година. Део те историје свакако су и многе хероине по којима су названа одликовања уручена недавно у нашем главном граду.

Ових је дана промовисан први број часописа "Дипломатски преглед", када су уручена и новоустановљена одличја изузетним личностима женама, Медаљони части у неколико категорија: Кнегиња Милица, Исидора Секулић, Милунка Савић, Надежда Петровић, а Медаљон Радмила Бунушевац Дединац, за истраживачко новинарство припао је, између осталог, Ради Комазец и др Биљани Ђоровић.

"Ово јесте велика част и мени је посебно задовољство што је међународни уређивачки одбор препознао моје текстове и све што радим на пољу новинарства, али ово је такође и награда за мој лист "Јединство" и све моје колеге које из дана у дан обилазе усамљене српске енклаве и доносе приче о животу наших људи", каже Рада Комазец, новинарка "Јединства" из Приштине.

"Медаљон части је нешто заправо што припада правим инфоратницима", каже др Биљана Ђоровић, новинарка Радио Београда.

Иначе, ову манифестацију подржало је, поред Министарства иностраних послова, још једно министраство.

"Ови лауреати који су номиновани вечерас су заиста заслужни и велико ми је задовољство да је ова медаља награда установљена", каже пуковник Миодраг Капор, државни секретару Министраству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Следећи број дипломатског билтена планиран је за 29. мај ове године.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се