Читај ми!

Последњи поздрав Витезу

У великој сали Библиотеке Града Београда Удружење Ужичана организовало је књижевно вече "Пут витеза", у част преминулог Ужичанина, драматурга, песника, афористичара, романописца, председника УКС и Културно-просветне заједнице Београда, професора Милована Витезовића.

"Ја сам објавио прву књигу песничку већ 1967, а Милован је одмах после тога објавио књигу "Слободније од слободе", јер је тад тежио афоризму, који је захтевао и домишљатост и мудрост, а и те сатиричне набоје, које је понео из тог нашег ерског домишљања...овде кад је дошао, већ је био и сарадник Јежа, Сатарикона, у редакцији листа Сусрет", каже песник Радомир Роко Андрић.

"Милован је оставио велики печат, он припада елитној уметничкој категорији, јер није имало категорије у стваралачкој уметности, где он није дао највећи допринос", каже Живорад Ајдачић, генерални секретар КПЗ Србије.

Поред поменутих, публици се обратио и др Милош Туцовић, председник Удржења Ужичана, који је истакао немерљиву вредност и значај уметника и интелектуалца професора Милована Витезовића.

Вече је одлично водио песник Живко Николић.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се