Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Институт Сервантес и Амбасада Шпаније у Београду покренули су серијал под називом "Моја шпанска прича". Прва сезона имаће 14 епизода, у којима ће се представљају наши људи који живе на Иберијском полуострву и део су шпанске културне и уметничке сцене. Како овај серијал доприноси упознавању шпанске културе и традиције, разоварамо са Младеном Савковићем из Института Сервантес у Београду. Реприза емисије у 02.14 и сутрадан, у петак, у 14 сати.

О својим искуствима боравка у Великој Британији, говори нам Ања Петровић, студенткиња инжењерсва на Оксворду. Инаће, Ања је међу више од 1200 пријављених средњошколаца из целог света, успела да сакупи довољан број бодова за једну од укупно 3 иностране стипендије.

Из Кине нам стиже Јурица Станковић. Он је као селектор кинеског тима у сноуборду освојио са својом екипом 10 медаља на Зимским параолимпијским играма. Овај успех добија још више на значају, ако се има у виду да Кинези до сада у овом спорту нису освајали медаље, а да момци са којима је радио никада пре тога нису стали на борд.

Радомир Роко Андрић, књижевник говори нам о значају српске књижевне дијаспоре.

Како је протекла хуманитарна акција за помоћ ОШ у Церници на Косову и Метохији, јављају нам наши пријатељи из Удружења Акултура из Беча.

Водимо вас и на изложбу слика Милоша Шобајића која је отворена у Галерији Завода за проучавање културног развитка у Београду. Изложба под називом "Шобајић-ТРАГ" својеврсни је подсетник на богато и разноврсно стваралаштво нашег сликара и вајара који нас је напустио пре годину дана.

Уредник и водитељ Драгана Живојновић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво