Читај ми!

Игор Милош: Оставићу отворена врата

Балетски играч Игор Милош пуних 20 година је члан Бечке државне опере. У разговору са Вером Марјановић говори о својим балетским почецима у родном Зрењанину, одласку у свет где је градио успешну балетску каријеру и о могућем повратку у Србију.

Како је дошло до одлуке да пођете у освајање Беча?

"То је дошло постепено. Ја сам после ниже балетске школе у Зрењанину уписао средњу балетску школу Лујо Давичо у Београду у класи Иванке Лукатели, где сам био скоро 4 године. Имао сам шансу да останем у Народном позоришту у Београду, али желео сам још више да напредујем и да се школујем и одлучио сам да одем за Немачку, на Академију у Манхајм, где сам био 2 године.

После 2 године сам већ имао неко искуство и знао сам у којим позориштима бих да покушам и где да идем...

Прву аудицију сам имао у Минхену, стигао сам скоро до краја, али нисам добио уговор. Другу аудицију сам имао у Салцбургу, и тако сам почео да радим...то је био мој први професионалан ангажман, где сам радио годину дана. Салцзбург ми је био добра одскочна даска, добро је позориште, али хтео сам нешто више, већу, бољу, познатију кућу, а шта је друго у Аустрији него Бечка опера, и ту сам већ 20 година. Ову кућу зовем другим домом", каже Игор.

Има ли у Вашим плановима за будућност негде и Србије, Вашег Зрењанина, да знање које сте стекли примените и на тамошњу балетску уметност?

"Србија има лепо развијену балетску уметност, и у Београду и Новом Саду, са дугом традицијом. Наравно, овде је другачије јер је финансијски другачије. А Србија, зашто да не, не искључујем ништа у животу...Не могу да кажем са стопостотном сигурношћу да ћу остати да живим у Бечу када престанем да играм, али сва врата бих желео да оставим отворена..ако буде нешто за Србију, радо ћу се вратити...ипак сам ја из Србије, волим да идем тамо, тамо је моја домовина, породица", искрен је Игор.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара