Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.49

Милош Стефановић из "Српског сити клуба" у Лондону говори о дијаспори данас, и како она види своју улогу у укључивања у друштвена збивања у матици. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 2. априла у 11.20.

Колико је корона утицала на све нас, посебно на психу, говори гошћа емисије др. сци. мед. Зорица Сарах Митић, која је спојила своја знања и искуства радећи у Норвешкој као специјалиста анестезије и реанимације са терапијом бола, посебно се бавећи психо-соматиком.

Позната је по увођењу нових метода у лечењу бола и исцељивању траума. Искуства, па и лична, поделиће са нашим гледаоцима. Цео свој радни век посветила је и приближавању Норвешке Србији.

Поводом иницијативе да се од наредне академске године на Филозофском факултету Универзитета у Љубљани уведе катедра за српски језик, наш дописник из Словеније Милован Терзић, разговарао је са књижевником Александром Гаталицом, првим секретаром за културу Амбасаде Републике Србије у Љубљани.

Шест деценија од свечаног уручења Нобелове награде и 130 година од рођења Иве Андрића, наша редакција је покренула иницијативу да се у Берлину, где је Андрић био амбасадор, улица Раух -штрасе преименује у Иво Андрић штрасе што је подржао академик Миро Вуксановић, председник УО Задужбине "Иво Андрић".

У Помазу код Будимпеште откривена је спомен плоча Тихомиру Вујичићу, српском композитору и етномузикологу који је рођен у Мађарској. Био је врсни познавалац балканског мелоса, а написао је 15 композиција и музику за мађарске филмове.

Музички гости емисије: Славко Митровић и Београдски омладински народни оркестар као и ансамбл Етнофонија.

Реприза емисије у о2.52 и сутрадан, у четвртак у 13.49 на РТС Свет.

Уредницe емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић

Редитељка: Драгица Гачић

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара