Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.54

Са гостом Владимиром Радовановићем говоримо о пројекту "Хоризонт", који спроводи Привредна комора Србије, а финансира Европска комисија. Пројекат се односи на повезивање тржишта Немачке, Аустрије, Словеније и Србије у циљу лакшег протока роба и услуга, али и технолошких иновација. Појаснићемо и на који начин се наша дијаспора у овим земљам може укључити у пројекат. Реприза емисије у 03.51 и сутрадан, у петак, у 13.45.

Наш књижевник, нобеловац Иво Андрић, волео је да борави у Сокобањи. Ове године навршава се 130 година од његовог рођења, па смо тим поводом посетили наше познато бањско лечилиште, где је писац проводио време у дугим шетњама и разговорима са мештанима. Многи га се још увек сећају, а колегиница Јелена Пиљевић обишла је његову спомен собу и причала са женом која га је често фризирала.

У Врњачкој бањи отворена је Спомен-соба Данила Бате Стојковића. Бата је волео да борави у Бањи, а Врњчани му узвраћају тако што разним манифестацијама чувају успомену на њега. Великог глумца сећамо се често и радо, а вечерас нам у томе помажу: Радмила Павловић, Батина наследница и његов колега и пријатељ Милан Цаци Михаиловић, глумац.

У присуству великог броја званица и дипломата у египатском летовалишту Шарм ел Шејк одржан је избор за мис Србије, као и манифестација Српски дани моде. Била је то прилика да се Египћанима представе туристички потенцијали 10 српских општина.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара