Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.45

"Срби су се у осам сеоба селили по Европи, и то чине и данас. Има нас око милион, а освојили смо врхове привреде, културе и спорта Старог континента", каже аутор "Енциклопедије српске дијаспоре о Србима у Европи", др Марко Лопушина, писац шеснаест књига о Србима у расејању, гост емисије. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 26. фебруара у 11.30.

Драган Гавриловић и Татјана Остојић из Мелбурна, шаљу нам репортажу о српској школи "Вук Караџић", која школску славу Светог Саву, слави тек средином фебруара, одмах по повратку деце са летњег распуста и на почетку нове школске године, у далекој Аустралији.

Гост емисије је и Јелена Љубинковић, директор Задужбине "Музеј Пророка Милоша и Митра Тарабића-Мутар", потомак познатих пророка. Циљ ове Задужбине је да се реконструише, рестаурира и врати у изворно стање кућа у којој су се пророци Милош и Митар родили, живели и умрли, а која ће постати музеј сећања на чувене неписмене сељаке који су имали "тајну везу" са "светом будућности", у живописној долини засеока Тарабићи, на Тари.

Јелену Малешевић, археолога, костимографа и дизајнера, која је живела и радила у Њујорку, а недавно је своје креације, инспирисане винчанском културом, приказала у Дубаију на Светској изложби ЕXPO, представиће Тамара Дрезгић.

Музички гости емисије, пијанисткиња Ана Стефановић и Дејан Јаношевић и КУД "Лира фолклор".

Реприза емисије на РТС Свет у 02.37 и сутрадан, у четвртак у 13.40.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије