Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

У емисији "Магазин Србија на вези" бележимо посету министра Николе Селаковића и директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону српској заједници у Чикагу. Говоримо о активностима Матице исељеника и Срба у региону. Српски радио „Младост" из Арауа у Швајцарској обележио 25. година рада. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 22. јануара, у 11.30.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић и директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону провели су божићне празнике са српском дијаспором у Чикагу. Извештава Александар Жигић.

Матица исељеника и Срба у региону награду „Растко Петровић" додељује од 1996. године, у четири категорије, за животно дело, најбоље прозно и поетско дело и дело за децу. Крајем прошле године додељене су, 25. пут по реду, ова вредна признања. Гост емисије Мића Јакшић председник Матице исељеника и Срба у региону.

Српски медији у расејању истрајавају на путу очувању језика, културе и традиције. Двадесет пет година српски радио „Младост" из Арауа информише наше људе у Швајцарској. Јубилеј радија обележен је у Србији, где је снимљена празнична емисија. Гости Анђелка Красојевић, главна и одговорна уредница радија „Младост" и сценаристи пројекта Милијана Божић, председница удружења „Златне ноте" и песник и афористичар Радоје Блажић.

У организацији Теслине научне фондације из Филаделфије, сада већ традиционално, одржава се годишња меморијална конференција која окупља чланове те непрофитне организације и друге поштоваоце Теслиног лика и дела. Прилог Мирјане Раичевић Тасић

Дух предака пева са нама - назив је музичке вечери коју је крајем прошле године, у свечаној сали Текелијанума у Будимпешти, приредио Културни и медијски центар "Српски венац".

Музичка гошћа емисије Јасна Ђокић.

Реприза емисије на РТС Свет у 02.30 и сутрадан, у четвртак, у 13.55. 

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Драгица Гачић

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара