Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У вечерашњој емисији "Србија на вези" говорићемо о Светској изложби Експо Дубаи, која је почела 1. октобра прошле године и траје до краја марта ове године. Учествује више о 190 земаља и свака од њих настоји да се представи у што бољем светлу и са што оригиналнијим иновацијама. Колико је Србија у томе успела, можда, најбоље говори податак да је наш павиљон до сада посетило више од пола милиона људи. Наши гости су: Вања Мариновић, портпарол креативног тима који је осмислио и организовао наступ наше земље у Дубаиу и Петар Марић, хармоникаш и учесник на светској изложби.

Наша традиција лајт мотив је и наредне приче. У Конаку Кнегиње Љубице одржана је модна ревија српске народне ношње и костима каве су током својих дипломатских мисија носили Јован Дучић и Иво Андрић Ову ревију пре две године видела је и публика у Паризу. Нови позив стигао је и за ову годину, па је припрема нове колекције увелико у току.

Представљамо вам и најбољу планинарку, високогорца у Србији за 2021. То је Марина Аврамовић из Врњачке бање. Марина нам прича о врховима у Европи које је освојила током прошле године, али и о припремама за нови поход. Заједно са колегама из Словеније и Хрватске у фебруару ће кренути на Килиманџаро, највиши врх Африке.

Троје младих уметника из Књажевца заједно су на школовању на Академији уметности у Бечу. Своје најновије радове, инспирисане људима који живе и раде у иностранству, представили су љубитељима уметности у родном граду у књажевачком Завичајном музеју на изложби под називом "Бечка школа - истурено одељење".

Реприза емисије у 02.10 и сутрадан, у среду у 13.55 на РТС Свет. 

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара