Читај ми!

Србија на вези: Брајан Бранислав Рашић, РТС Свет, 18.55

Објектив његовог апарата види историју светског Рокенрола. Он је тихи пратилац звезда, човек који ненаметљиво сведочи о слави, енергији и искуствима са највећим музичарима. На питање кога је све фотографисао у дугој и плодној каријери, одговара да му је лакше да наброји кога није!

Спонтан, ненаметљив, "британски" децентан, "београдског" шарма, Брајан Бранислав Рашић нам је причао о Београду у ком је рођен, и Лондону у којем живи четири деценије. Наравно, кроз призму културе, музике и његове највеће љубави, фотографије.

Како се, као акредитивани фотограф, нашао на концертима највећих звезда 80-тих у Лондону, али и како је имао добру процену музичара чија је каријера у тренутку фотографисања била неизвесна.

Његове фотографије су "продавале плоче", а посебно је запажена она коју је направио на концерту Ролингстонса у Рио де Жанеиру, и налази се на омоту њиховог албума!

Брајанова архива броји више од сто хиљада фотографија, од Френка Синатре и Ролингстонса, преко Дејвида Боувија, Дјуран Дјуран и Мадоне, до Тејлор Свифт.

Како се живело у Лондону некад, а како данас? Зашто је одлучио да живи у Енглеској? Зашто је Синатра "највећи" и шта је "Планета Ролингстонс"?

Фотографије Брајана Рашића красе домаће и светске магазине, књиге, насловне стране музичких албума, изложбе широм света. Иако је своје радове представио у Лондону, Београду, Немачкој, Северној и Јужној Америци, као најдражу издваја изложбу "Под сјајем звезда" у салону Народног музеја у Зрењанину.

Реприза емисије у о1.55 на РТС Свет.

Уредник емисије Тамара Дрезгић

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво