Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У вечерашњој емисији ћемо кроз приче наших саговорника путовати од Блиског до Далеког Истока и од Канаде преко Њујорка и Хаваја до Француске. Реприза емисије у 02.10 и сутрадан, у петак у 13.50.

Крајем новембра у Истанбулу је одржан мини пословни форум, учествовали су привредници из Србије, Црне Горе и домаћини из Турске. Током три дана одржане су бројне презентације из области пољопривреде, трговине, транспорта, туризма, здравства, културе и спорта. О могућим видовима сарадње и проширењу постојећих, говоре учесници форума: Иван Бошњак и Ненад Николин.

После Првог али и Другог светског рата, доста људи са простора бивше Југославије, иселило се у Турску. Њихови потомци и даље чувају обичаје, културу и традицију својих предака, а многи негују и матерњи језик. Да ли постоји могућност да се кроз различите видове сарадње они приближе матици, за наш програм говори Дарко Танасковић наш некадашњи амбасадор у Турској.

Ивана Ашковић, позоришни редитељ, живела је и радила у Њујорку, на Хавајима и у Индонезији. Она је и инструктор плеса при амбасади Индонезије у Београду. У емисији гостује са својом плесном групом Бидадари.

Наш сликар Слободан Јевтић, родом из Ваљева, живео је у САД затим у Италији, а последњих година борави у Француској. Родни крај не заборавља, често долази и организује изложбе. Аутор је куће Колубарске битке која се гради у Мионици и која би трбало да буде завршена до средине наредне године. Шта ће све бити у њој и шта је до сада урађено, говорио је за наш програм.

Јагодинац Стојан Илић се пре 30 година са породицом преселио у Канаду. Тамо је започео нови посао, али и нови хоби. Са 65 година је почео да трчи маратон. Недавно се вратио са Атинског маратона где је био један од најстаријих учесника. Циљ му је да кроз ове дуге трке обиђе све континенте укључујући и Антарктик.

Уредници Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво