Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

У емисији "Магазин Србија на вези" упознаћемо нове јунаке серије „Теслин народ 2". Видећемо која су остварења представљена на 8. Фестивалу српског филма у Чикагу, а чућемо и како је протекао Крос РТС-а у дијаспори. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 18. децембра, у 11.30.

Након квалификације документарног филма "Теслин народ" за номинацију за Оскара 2019. године, за дугометражни документарни филм, на РТС-у премијерно је почела нова сезона документарног серијала "Теслин народ". Гост Жељко Мирковић, редитељ серијала.

Чућемо како је ове јесени протекао Крос РТС-а у дијаспори и у којим земљама је овај пут било организвоано такмичење. Гост Стеван Ковачевић, један од оснивача Кроса РТС-а.

У амбасади Србије у Немачкој, представљена је књига која говори о судбини српских заробљеника у немачким логорима током Другог светског рата. Филолог Татјана Милановић, била је инспирисана причом свога деде о данима заробљеништва. Из Берлина извештав Бранислав Ђорђевић.

После једногодишње паузе, почетком децембра одржан је 8. Фестивал српског филма у Чикагу. Прилог Мирјана Раичевић Тасић.

Ђаци српске етничка школа „Вук Стефановић Караџић" у Мелбурну обележили су крај школске године, а у галерији Скупштине града Буенос Ајреса, одржана је прва изложба после дугог периода локдауна, а била је посвећена нашем сликару Цветку Лаиновићу.

Музички гости емисије гитариста Урош Дојчиновић и Чеда Марковић певач народне музике.

Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у четвртак, у 13.55 на РТС Свет.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво