Читај ми!

Србија има другачије боје

Ових дана руска сликарка Татјана Мајевскаја представила је своје радове на првој самосталној изложби у Руском центру за науку и културу "Руски дом" у Београду.

Када је имала десет година почела је да похађа часове сликарства у студију руског сликара Сергеја Ивашова Мусатова. Иако је дипломирала економску кибернетику на Универзитету Георги Плеханов у Москви, и годинама радила у струци, Татјана Мајевскаја никада није престала да слика.

Њена платна одишу енергијом, а одликују их богате боје, заплет, контраст и ведрина, уз дозу мистерије и скривеног смисла.

А у којој мери Србија инспирише њено стваралаштво?

"Управо ме је Србија довела у ово стање стварања, јер овде је потпуно другачија микроклима, у доносу на Москву. Појавило се време, надахнуће, а некако су и боје другачије, упечатљивије, животне, веселе и зато су вероватно моје слике испуњене животном радошћу", каже сликарка.

Њен опус чине животни пејзажи упечатљивих детаља, живи портрети као посебна страст сликара и платна надахнута сновима, а њен монолог о Универзуму, како га је сама назвала, урањањем у свет емоција и музике уметности, одраз је њене изванредне креативности, којом осваја љубитеље ликовног стваралаштва.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара