Читај ми!

Лекари из Србије на конгресу радиолога у Чикагу

У Чикагу је недавно одржан светски конгрес радиолога организације RSNA, на коме су учествовали и лекари из Србије.

Генерални конзул Републике Србије у Чикагу Дамјан Јовић, поздравио је лекаре из Србије и Америке на пријему поводом доласка српских лекара на највеи скуп радиолога на свету, годишњу RSNA конвенцију у Чикагу.

Скоро 20000 учесника из 145 земаља на свету, присуствује лично догађају где се демонстрира све најновије о медицинском снимању, технологијама, вештачкој интелигенцији и тродимензионалном штампању.

Начелница у Клиничком центру Србије др Ружица Максимовић каже да је импресионирана колико је технологија напредовала у последње две године.

"Има пуно новина, поготово у области вештачке интелигенције која некако постаје све више присутна у свакодневном клиничком раду и која ће свакако бити још присутнија у наредном периоду",  каже др Максимовић.

Ту су и други српски лекари који истражују могућности за медицински туризам у Србији, а повезивањем српских и америчких лекара веома је задовољан генерални конзул Дамјан Јовић.

"Морам да кажем да нам је изузетно задовољство да у том свом малом капацитету можемо да допринесемо размени знања и искустава, и остваривању нових веза и контаката, не само наших пословних људи Србије, већ и самих лекара из Клиничког центра у Београду са њиховим колегама који су у напрестижнијим болницама у Чикагу", каже конзул Јовић.

Нема сумње да једна оваква посета пуно значи српским лекарима због стицања нових искустава, а истовремено представљају могућност промоције српске медицине на америчком континенту.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара