Читај ми!

Креативни новембар у организацији удружења А:култура

Наши уметници који живе и раде у Бечу, окупљени у удружењу А:култура, организују традиционалне јесење манифестације. Најпре наступају у Бечу, а спремају се и за велики наступ у Франфурту.

"За новембар имамо предвиђену једну премијеру, један фестивал који се зове "Глас младих", окупља узраст од 18 до 23,24 године. Већ има пријављених из Беча, један одркестар са солистима из Новог Сада, омладински оркестар се пријавио, радост је велика, самим тим што ће то бити магнет за младе, креативне људе који се баве лепим и улажу у себе", каже за РТС Милорад Самарџија, председник А:култура из Беча.

Све оно што уметници који су окупљени око А:културе у Бечу припреме за своју бечку публику, имаће прилику да види и публика у Франфурту. Када је заказан тај наступ?

"Добили смо позив, на чему смо веома захвални, 11. децембра, у градској хали у Франкфурту. Биће, према садашњем плану, одржан свечани, гала концерт, исто као у Акцент театру у Бечу, један велики, озбиљан концерт...позван је градски хор Франфурта, позване су и неке филмске звезде, а позван је и један ромски симфонијски оркестар из франкфурта који има светске и државне награде, и спремамо се да будемо јако добри партнери", закључује Самарџија.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се