Читај ми!

Градоначелник Беча: Заједништво испред свега

Градоначелник града Беча, др Михаел Лудвиг, за Магазин Србија на вези@, говориo je о српској заједници у овом граду који после Чикага важи за други "српски" град, и истиче да су наши људи успешно интегрисани у свим сферама аустријског друштва.

Како оцењујете интеграцију наших људи, Срба, у Бечу?

"У Бечу имамо пуно људи који су пореклом из Србије и то нас, наравно, јако радује. То је у ствари највећа група људи са страним пасошем која живи овде, велика заједница која се интегрисала у наш град и то у све слојеве друштва. Многи раде као предузетници, затим у области здравства и неге, али такође у грађевинском сектору, као архитекте, грађевински радници...дакле, врло широк спектар.

Али, интеграција је више од Устава и закона, то је међусобно преплитање у свим сферама живота.

Наравно, свака већа заједница након дужег времена, оставља траг на наш град. То важи и за српску заједницу у Бечу. То можемо видети у многим сферама живота где су грађанке и грађани који живе у нашем граду, а пореклом су из Србије, оставили траг на наш град и заједно га са нама изградили. На то можемо бити поносни, поготово сада, у време корона кризе.

Показало се колико је важно да се држимо сви заједно и кроз различита занимања, заједничким снагама пребродимо изазовне ситуације.

Као градоначелнику, јако ми је битно да је заједништво испред свега", каже др Михаел Лудвиг, градоначелник Беча.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се