Читај ми!

Деца знају зашто уче српски језик

На иницијативу амбасадорке Републике Србије у Немачкој, др Снежане Јанковић, организован је литерарни конкурс за ученике допунских школа на српском језику у Немачкој, под називом "Мој језик, мој свет - зашто учим српски језик". Одзив ученика је био велики, а додела награда била је планирана за Дан словенске писмености, 24. маја, али је због услова пандемије одложена за октобар.

"Циљ и задатак Амбасаде је да подстакне сву нашу децу, децу српског порекла, која су овде рођена или овде живе, да говоре српски језик, да негују нашу традицију и културу, и да читају српску књижевност. Оно што желимо да им поручимо и што овим литерарним конкурсом желимо да подстакнемо код њих, је размишљање о томе да је битно и за њих лично, за снагу њихове личности и личну срећу, а исто тако за нашу државу и народ, да даље проносе, ма где били, ту ватру српског језика, српске културе, која може само да нам служи на понос нашег српског идентитета", каже амбасадорка др Снежана Јанковић.

"Наша настава је мотивишућа за децу, организована са пуно љубави, пуно преданости и након часова на којима смо разговарали о поменутом конкурсу изродили су се овако дивни радови", каже Марија Алексић, учитељица допунске школе.

 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се