Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.44

У емисији "Магазин Србија на вези" упознаћемо нашу сликарку која живи у Италији, говоримо о литерарном конкурс за децу допуских школа у Немачкој, а представићемо и уметнички пројекат спајања региона старом заборављеном пругом. Гледајте нас и на РТС2 у суботу, 23. октобра у 11.30.

На иницијативу амбасадорке Србије др Снежане Јанковић, организован је литерарни конкурс за ученике допунских школа на српском језику. Конкурс под називом „Мој језик, мој свет - зато учим српски језик" окупио је велики број младих писаца.

Велики број наших сликара живи и ствара широм света. Једна од њих је и Миона Марта Марковић, која нам долази из Италије.

Гост емисије Магазин Србија на вези је пијанискиња Аиса Иђири. Говориће о интернационалној каријери, концерту у амбасади Србије у Токију и предстојећем фестивалу пијаниста у Италији.

Упознаћемо још једног нашег човека, који је за дугогодишњи предан рад на очувању српског идентитета понео високо државно признање - златну медаљу за заслуге. То је Љубомир Алексова, српски представник у мађарском Парламенту. Са њим је разговарала Снежана Миливојевић.

Представљамо и истинског чувара нашег наслеђа и Западне Србије, која крије многе тајне. Гост емисије Драган Р. Филиповић открива нам неке од њих, трагом књиге „Пецајући старом пругом од Ужица до Вишеграда".

Најавићемо и промоцију трилогије Јасенке Лаловић „Брда од пелина", која ће се одржати 4. новембра у Бечу. Са њом је разговарала Мирјана Раичевић Тасић.

Музички гост емисије певач Ранко Шемић.

Реприза емисије у 02.34 и у четвртак, 21. октобра у 13.55 на РТС Свет.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Драгица Гачић

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара