Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.50

У првој емисији Магазин Србија на вези у новој јесењој сезони подсећамо да смо и даље о години у којој обележавамо 30 година од почетка емитовања Сателитског програма. Будите са нама и у суботу, 25. септембра, на РТС2 у 11.30.

Директор Управе за дијаспору и Србе у региону Арно Гујон и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, представили су заједничку кампању Србије и Републике Српске у циљу очувања имовине Срба из Федерације Босне и Херцеговине. Око 400.000 лица српске националности, као и њихови потомци, полажу право на својину у Федерацији.

Као и сваке године, традиционално се одржава годишња Скупштина Фонда дијаспоре за матицу. Овај пут догађај има посебан значај с обзиром на то да је у претходној години Скупштина одржана онлине. Гост емисије је Живадин Јовановић потпредседник Фонда дијаспора за матицу.

Припадници српске дијаспоре из Канаде не долазе тако често у матицу. Даљина чини своје. Ових дана разговарали смо са Жарком Брестовцем и Радованом Гајићем, председником и потпредседником Српске националне академије из Торонта.

Гост Магазина Србија на вези је и новинарка Бранка Дикановић Трбојевић. Двадесет година је провела у нашем Програму за дијаспору, а неколико година је била и дописник редакције из Канаде.

У емисији предестављамо још једну новинарку из дијаспоре. То је Славица Петровић дугогодишњи уредник часописа „Огледало", који се штампа у Чикагу, а дистрибуира у неколико држава Америке. Такође, је и директорка „Фестивала српског филма" који се одржава у Чикагу. Са њом је у Београду разговарала Мирјана Раичевић Тасић.

Музички гости емисије група Гарави сокак.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Драгица Гачић

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара