Читај ми!

Радмила Војновић: Русија је мој повратак у детињство

Радмила Војновић је писац, преводилац и - колега новинар. У РТС-у у Новом Саду, до НАТО бомбардовања, када је погођена зграда телевизије, радила је у Kултурно-уметничком програму. Аутор је 10 књига и више од 200 телевизијских и радио емисија о српској и руској култури и добитник српских и руских књижевних награда. Русију је пре више од две деценије одабрала за свој нови дом.

Радмила Војновић већ две деценије живи у Москви, а Русију сматра својом духовном домовином. Радмила је писац, професор, преводилац, и - колега новинар. У РТС-у у Новом Саду, до НАТО бомбардовања, када је погођена зграда телевизије, радила је у културно-уметничком програму. Потписала је бројне емисије - Метрополис, Видици, Душа Србије...

"Мене је увек више привлачила традиција, нека археологија знања, нека матрица ДНК нашег рода, историја, археологија, енергоинформационе технологије, али све је то било везано за упознавање светских култура, традиције, егрегора, егрегоријалних система, од чега је за мене била најпривлачнија Русија", каже Радмила за РТС.

Русију је први пут посетила као студент.

"Било је хладно, био је почетак новембра, страшно хладно, и ја сам се тада осетила да ћу се вратити, да је то нешто што је моје, као неко гнездо, као повратак у детињство."

Народном дипломатијом, како кажу Руси, повезује српски и руски народ кроз бројне културне активности. Заслужна је за братимљење 4 града: Братунца и Рошаља, Дрвара и Оленогорска. Аутор је 10 књига и добитница вредних српских и руских награда.

"Могу да кажем да сам за књигу „Кротка Русија" која се бави темом руске духовности добила награду, то је интернационална награда Међународне академије Иво Андрић. Та књига је настала као плод мог изучавања руских манастира и одређених тема и техника успокојења, психологија и то је есхатологија, тема вечности, тема које муче све високофреквентне душе, оне душе које се развијају и траже смисао нашег живота, шта ми радимо на овој нашој планети", каже Радмила.

Радмилу интересује и руска народна медицина, која је интегрисана у званичну руску медицину. На Академији "Претеча" у Москви завршила је обуку за гирудотерапеута, односно за лечење пијавицама.

"Треба рећи да је гирудотерапија лечење пијавицама, изузетно заступјена у Русији, која је један од највећих произвођача медицинских, биолошко гајених пијавица у свету.
То је духовна медицина, јер пијавице нису обичне животиње, то су права космичка створења, космичке антене које дају човеку кад се поставе на одређене енергетске центре и одређене делове тела. Оне не само да чисте човека, чисте крв, већ дају човеку много корисних елемената и компоненти, значи лече, то је процес који човеку пружа много, значи подмлађивање, исцељивање и широк је спектар болести које пијавице лече", каже Радмила.

Радмила Војновић наставља своју мисију повезивања српског и руског народа. Планова и енергије има, и за то јој хвала.

 

 

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара