Читај ми!

Онлајн настава у Српској школи "Никола Тесла" у Будимпешти

Време у коме живимо изменило је штошта и принудило нас на неке потпуно нове услове. Део тога је и образовни систем у Српској школи "Никола Тесла" у Будимпешти.

Све основне школе и забавишта такође се затварају, али на период од месец дана и прелазе на онлајн наставу. Другим речима, могућност дежурства имаће оне школе у којима постоји потреба за тим.

"Прошла година је већ најавила ове могућности у којима се сад налазимо. 16. марта 2020. смо прво кренули на онлајн дигиталну наставу ван учионица. Тад је било доста стихијски, јер нисмо имали искуства и одређену инфраструктуру, али смо успели у року од недељу дана да се прешалтамо и да одрадимо до краја школске године и да стекнемо та искуства која су нам сад добродошла.

Наиме, средња школа је од 16. новембра на онлајн настави и ми смо, за разлику од другог полугодишта претходне школске године променили апликацију преко које радимо, тако да смо од новембра почели да радимо преко Мајкрософт тимса, зато што је ту могућност контакта звуком и сликом...није само онлајн присуство, већ се ученик и професор виде међусобно и постоји ипак нека врста комуникације, тако да ћемо и за ученике основне школе направити групе у "тимсу", да би деца могла да се укључе.

Нажалост, код основаца је то мало дискутабилније, нарочито код ђака од 1. до 5, 6. разреда јер мора бити неко од старијих присутан. Што се тиче 7. и 8. разреда биће слично као и код средњошколаца, тако да се надамо да ћемо у ових месец дана успешно радити и да ћемо од 7. априла кренути са традиционалном наставом", каже директорка Српске школе Никола Тесла у Будимпешти др Јованка Ластић.

Период пандемије утицао је на све сфере друштва а његови ефекти ће се видети и у наредном периоду. Прелазак на онлајн наставу можда може да буде израз извесних промена и у самом образовном систему.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво