Читај ми!

Аеродром Никола Тесла се модернизује, Боинг 737 отишао у историју

Радови на модернизацији и проширењу аеродрома "Никола Тесла" увелико трају. План је да до истека концесије 2043. године, београдски аеродром опслужује 15 милиона путника годишње...

Радови на модернизацији и проширењу Аеродрома Никола Тесла имају за циљ да се унапреди квалитет услуге аеродрома и повећа капацитет саобраћаја у складу са највишимм међународним стандардима.

Тренутно се радови обављају на неколико локација, који, између осталог, укључују проширење терминала, нову уметнуту писту и додатне ролне стазе, додатне позиције за паркирање авиона, нове чекаонице за путнике, платформу за одлеђивање и спречавање авиона од залеђивања, додатна паркинг места за аутомобиле као и нове приступне путеве.

И док се радови на проширењу и модернизацији аеродрома обављају неометано, нажалост, због актуелне пандемије ковида 19 ситуација са функционисањем авио саобраћаја не иде на руку компанијама, јер је смањење саобраћаја чак и до 80 процената.

"Када је у питању сама ефикасност рада и функционисање ваздушног саобраћаја, наш основни императив је повећање ефикасности и искоришћење наших капацитета, посебно у овим ситуацијама, у време пандемије, када се комплетна авио индустрија налази у кризи и самим тим се од свих њених учесника и елемената очекује максимално залагање, како би се остварио што краћи обрт ваздухоплова на земљи, што мањи трошкови, како за авио компаније тако и за нас, који са друге стране пружамо земаљске услуге опслуживања. Стабилизација саобраћаја према прогнозама наших матичних компанија, као и нас, може се очекивати већ од априла. До тада можемо очекивати само стагнацију и флуктуацију у складу са епидемиолошком ситуацијом како у земљи, тако и у земљама ЕУ", каже Владимир Трифуновић, директор Скај партнера.

Упркос пандемији вируса корона наша национална авио компанија је од 1. марта увела два недељна лета од Београда до Женеве. До друге дестинације Ер Србије у Швајцарској, поред Цириха, летови се обављају понедељком и петком. Како би се створиле додатне могућности путницима, Ер Србија је склопила и партнерство са два бренда која послују у склопу највеће светске онлајн платформе за путовања Букинг холдингс, захваљујући коме путници могу да организују своје целокупно путовање преко сајта националне авиокомпаније, од резервације лета, смештаја до рентирања возила. До 31. марта сво који резервишу смештај, добијају попуст од 20 одсто.

На крају и информација да је из флоте националне авиокомпаније повучен и последњи Боинг 737. За овај путнички авионпосебно су везани сви они који живе у дијаспори јер су са њим, током 36 година експлатације, милиони путника путовали до или из Београда. Један од ових авиона, како се очекује, највероватније ће заузети почасно место у Музеју ваздухопловства као подсећање на дугу историју авиосаобраћаја у Србији.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи