Пописни оквири и огледала...

Попис у Македонији је и званично прекинут, а питања која су остала без одговора наставиће да постоје и до следеће прилике, по свему судећи, по захтеву албанске опозиције, у јуну 2012. Да ли Срби у Македонији имају свој интерес и циљ?

Одлуком посланика владајуће коалиције у парламенту Македоније попис становништва и званично је - прекинут. Само за неупућене то је можда, - гром из ведра неба. А, за оне упућеније - питање, у којој земљи у ово доба цивилизације овакве ствари остају нормалне. О одговорности, потрошеним парама и заваравању становништва, одлагањима, па стартом - „по плану", и прекидом само на три дана пре окончања накарaдно припремљене и политички вођене операције, кажу тек ће се расправљати, по сачињеним анализама.

Питања је са свих страна сада превише. И, сви су сада збуњени и затечени, оставкама и захтевима за одговорности... Одлагање се тумачи са оним што је и претходно било познато. Стратегијом и рачуницом Албанаца, кадарних да политичким договором изведу још једну у низу (не)очекиваних операција за одлагање до жељеног термина. Највероватније, како је и захтевала албанска опозиција - догодине у јуну.

Где смо у свему томе ми Срби и сва наша хтења и циљања у попису?

Квота пописивача за Србе није била попуњена. Једно од објашњења је, да наводно, није било довољно образованог кадра. Међутим, сведоци смо инфилтрирања искључиво политички подобних кадрова међу пописиваче и одбијања свих осталих без обзира на висок образовни ниво.

Усред овог невеселог отрежњења са пописом у прекиду и у тако искривљеном огледалу види се та сурова истина о одуженим српским завођењима и заваравањима са врлим вођама који су увек у праву независно с ким делили власт. На видело се полако, али сигурно истичу сабрани потези у протеклим годинама, и стално пречешљавање подобних и неподобних Срба, које ваља или наградити или уклонити, независно колико то било у корист властите штете.

Сада се питамо ко је чији талац? А одговора нема како је могуће да сви и у оваквим јасним ситуацијама када на површину испливају све непринципијелности и често класични антисрпски потези, одреда покушавају да дају сасвим другачију интерпретацију догађаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво