Читај ми!

3D у кућним биоскопима

Љубитељи 3D технологије на Blu-ray дисковима (BD3D), у протеклих годину дана у Америци, купили су око 1.75 милиона дискова са видео садржајима, и око 1.7 милиона дискова са софтверским и хардверским подешавањима која прате технологије за које су прављени, резултат су анализе америчке истраживачке агенције "IHS Screen Digest report".

Од средине јуна 2010. до средине јуна 2011. године, Американци су купили око 1.59 милиона филмова на Blu-ray дисковима. "Љубитељи филмова тек су скоро схватили које је уживање гледати филмове у три димензије, а то одушевљење се може поредити са увођењем колор телевизора, јер тек сада је њихов простор у ком гледају филмове, потпун", описао је Јан Сакстон, старији аналитичар IHS-а задужен за филмску индустрију.

Сакстон је објаснио да је нормална блага зависност од 3D технологије која се јавља код љубитеља ових филмова и да редовни купци стварају несташице ових издања у рафовима радњи у којима се продају филмови на BD3D. Чињеница да постоји мали број филмских наслова који су обрађени за праћење у три димензије не спречава љубитеље 3D филмова да их купују.

Првобитно најављени број филмова у Америци у три димензије на Blu-ray дисковима за сезону 2010/11. је 93, али је услед доброг "пријема" код купаца, повећан на 448. филмских наслова. Иако је постојао мали број филмова у 2010. години, купљено је чак 507 хиљада дискова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије