Рекордни трошкови светског ИТ-а

Истраживачка компанија "Гартнер" објавила је информацију да су светски информатички трошкови достигли цифру од преко 3.400 милијарди долара у 2010. години а по тенденцијама развоја нових технологија процењује се да ће трошкови у 2011. години оборити рекорд из 2010. године.

У 2010. години по истраживању "Гартнера" информатички трошкови су скочили за 5.9 одсто уу односу на 2009. годину, предвиђа се овогодишњи раст од 7,1 одсто у односу на 2010. годину.

Повећану потрошњу и обарања рекорда потрошње у 2010. години узроковали су развоји мрежа и персоналних рачунара, као и иновације у свету мобилне технологије, тако да су у цифрама гледано, информатичке опреме достигле 375 милијарди долара, што у тој области представља 12,1 одсто, док су трошкови за телекомуникације порасли за само 3,1 одсто.

Истраживачка компанија "Гартнер" предвиђа да ће се трошкови у 2011. години увећати за 11,7 одсто што је мање од увећања у 2010. години али да ће бити драстичног повећања трошкова у другим областима као што су софтвери, телекомуникације, и друге.

Процењује се да би у свету глобални трошкови у 2011. години могли да достигну чак 3.672 милијарде долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се