Читај ми!

Неуспех 3D телевизије у Великој Британији

Мало је вероватно да ће 3D телевизија остварити запаженији успех у Великој Британији. Пре свега због недостатка садржаја у 3D технологији и незаинтересованости гледалаца за новом технологијом упркос великим инвестицијама од стране BskyB, Virgin Media и BBC-а и све веће заступљености 3D дигиталних пријемника.

У најновијем извештају Informa Telecoms & Media се предвиђа да ће мање од половине од 11.000.000 3D ТВ домаћинстава у Великој Британији у 2016. години бити активни корисници 3D садржаја. Скоро 90% домаћинстава која поседује 3D дигиталне пријемнике су у прошлој години пратили 3D садржаје највише захваљујући операторима који су 3D садржај нудили бесплатно. У извештају се такође наводи да ће коришћењем 3D технологије као основног стандарда за приказивање ТВ програма довести до пенетрације ове технологије у све домове, чак и оне који нису заљубљеници у нове технологије што ће довести до пада укупног броја активних корисника 3D садржаја. Предвиђа се да ће до 2016. године једно од три домаћинства имати могућност праћења 3D садржаја.

3D телевизија има подршку од стране највећих емитера у Великој Британији као што су Sky и Virgin, а недавно је и BBC најавио пренос финала тениских мечева у мушкој и женској конкуренцији на Вимблдону. Реакција јевности је подељена пре свега због недостатка садржаја у 3D технологији и незаинтересованости за новим технологијама.

Адам Томас, аналитичар каже да не дели мишљење да је 3D ТВ следећи еволутивни корак у гледању телевизије на начин како је то било код телевизије у боји која је наследила црно белу телевизију или HD телевизија која је наследила SD телевизију. Телевизија у боји и HD телевизија нуде приметно побољшање технологије у односу на технологију која им је претходила док 3D ТВ нуди много мање унапређење у технологији, али зато пружа ново искуство у гледању телевизије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се