Читај ми!

Први немачки тестови пријема DVB-T сигнала у покрету

Прва тестирања пријема DVB-T сигнала у покрету обављена су у Немачкој. Резултати су представљени на састанку Deutsche TV Platform.

 

Пилот-пројекат је организовала немачка ТВ платформа у сарадњи са IRT (Институт технологије немачких јавних емитера) и BMW (у име Удружења произвођача аутомобила, VDA).

Tестови су показали да је овакав начин пријема телевизијског DVB-T сигнала погодан и за пријем телевизијског сигнала DVB-T2, који је наследник стандарда DVB-T. Дигитална земаљска телевизија (DVB-T) је доступна скоро свуда у Немачкој и ужива велику популарност. У Немачкој постоји више од 36 милиона DVB-T пријемника (према истраживању GfK), међу којима постоји много уређаја за мобилни пријем.

Пријем сигнала на мобилним уређајима који су у покрету константно се мења. Том приликом телевизијски сигнал се, у зависности од положаја корисника, прима са различитих предајника и на различитим фреквенцијама. Свака промена положаја захтева поновно скенирање канала. Да би се решио овај проблем и поједноставио мобилни пријем ТВ канала, у Немачкој су емитери и аутомобилска индустрија развили технику пријема DVB-T сигнала у покрету користећи додатну сигнализацију. Пријемник аутоматски прима најбољи сигнал канала који је доступан. Цео поступак пријема телевизијског сигнала подсећа на пријем РДС сигнала за ФМ радио станице.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се