Читај ми!

CES оправдао водећу позицију

После два дана техничке екстраваганције, трећи дан на сајму потрошачке електронике у Лас Вегасу обележили су најновији геџети, апликацијаме и смарт уређаји, а ту су такође биле изложене и бројне техничке иновације.

Lenovo је ушао на тржиште смарт телефона са моделом IdeaPhone K900, препознатљивог по томе што има изразито велики екран. Ово је један од првих телефона који користе нови Интелов дуал кор атом процесор који поседује радни такт од 2GHz. Врхунац овог уређаја је његов 5,5-инчни екран са резолуцијом од 1080p, а густина пиксела по инчу износи 400 ppi.

Самсунг је представио Ексинос чип са осам језгара који је намењен смарт телефонима, а заснован је на ARM big.LITTLE/Cortex A-15 архитектури коју карактерише мала потрошња и одличне перформансе.

Компанија Dell представила је таблет Latitude 10 са Ентерпрајз верзијом оперативног система Виндоуз 8. Најављена је почетна цена од 499 долара. Ова комапнија такође тврди да је ово први потпуно функционалани Ентерпрајз Виндоуз 8 таблет по цени испод 500 долара. Покреће га дуал кор Интел Атом 1.8GHz Z2760 процесор, поседује IPS LCD екран од 10,1" резолуције 1366 x 768 пиксела, а кога такође одликује и заштита екрана у виду Корнинговог Горила Гласа.

Следеће што би требало идвојити јесте TransluSense Luminae тастатура, која је прошле године била највљена од стране компаније Кикстартер, тада је била само у форми концепта на папиру, а сада је нашла свој пут до CES-а после годину дана интезивног развоја. Биће занимљиви приложити пример како ова тастатура функционише: Она користи инфрацрвене LED диоде и обичне LED диоде које емитују светло на заобљено стакло. Постоје три камере које имају функцију снимања покрета прстију на тастатури, тако да сваки пут када прст "разбије" светлосни шаблон на екрану можемо видети неки од жељених карактера.

И на крају да поменемо Кенонову симпатичну Пауершот Н камеру. Ову камеру одликују компактне димензије и висок естетски израз, као и сензор камере од 12,1 мегапиксела. Њене димензије су незнатних 3 x 2,5 x 1.2 инча. Поред свог атрактивног изгледа и компактне величине, врхунац фотоапарата је LCD екран који доминира целом задњом страном апарата. Овај LCD екран је осетљив на додир. Камера поседује и могућност размене фотографија са вашим андроид или iOS уређајем путем бежичне мреже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије