Читај ми!

Увек актуелни радио

Потписивање новог споразума о медијској политици од стране Данске владе за период 2012–2014. године јасно ставља нагласак на DAB дигитални радио и његову експанзију и прелазак на дигитални сигнал у 2019. години.

Медијски споразум су широко прихватиле све партије, чиме је показана посвећеност Данске DAB дигиталном радију и који свим заинтересованим странама поставља јасне циљеве и задатке. Посланици у данском парламенту сложили су се да FM радио престане са радом до краја 2019. године уколико половина радијских слушалаца пређе на дигиталну платформу.

Део споразума предвиђа да ће национална DAB фреквенција коју користи радио јавног сервиса Данске 2013. бити замењен за две DAB регионалне фреквенције. Ове промене ће омогућити да девет регионалних станица пређу на нови стандард. Обезбеђено је 1,5 милиона евра за кампању информисања јавности о дигиталном радију.

„Свет је дигиталан и због тога је то природан наставак ранијих напора и политичких одлука у тој области које ће убрзати дигитализацију радија управо онако како смо учинили са телевизијом пре неколико година. Одређивањем датума за прелазак на дигитално радио-емитовање, шаљемо јасан сигнал и индустрији и данским слушаоцима радија о томе куда идемо", рекао је дански министар за културу Уфе Елбек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво