Читај ми!

Евро-чип за радиомане

Би-Би-Си и радио Немачке (Deutschlandradio) удружили су снаге да подрже Европску радиодифузну унију (EBU) како би убрзали испоруку универзалног чипа који би омогућио радију да прима више различитих стандарда за емитовање, те на тај начин омогућио већу корист за потрошаче, емитере и произвођаче широм Европе.

EBU директор за медије госпођа Аника Ниберг Франкенхаусер поздравила је иницијативу две EBU чланице, која је објављена на дигиталној радијској конференцији EBU која је одржана у Бриселу, а којој је присуствовало више од 50 представника јавних радио-сервиса.

Евро-чип (Euro-Chip) је постојећи скуп минималних карактеристика и функција, првобитно креираних од WorldDMB, EBU и EICTA, за све нове дигиталне радио-пријемнике. Овај чип је већ у производњи и обезбеђује интероперабилност свих нових дигиталних радио-пријемника у европским земљама у којима емитери користе DAB, DAB + или DMB, и/или аналогни АМ и ФМ радио.

Иницијатива је најављена на конференцији за новинаре на којој су присуствовали генерални директор Дојчланд радија (Deutschlandradio) Вили Стеул и директор Би-Би-Сија за аудио и музику, Тим Дејви.

"Дигитални радио широм Европе погођен је неизвесношћу. Прво морамо обезбедити оно што је сигурно када је реч о будућности дигиталног хибридног радија и заједничким снагама промовисати заједничке визије широм Европе", рекао је господин Дејви.

Господин Стеул је додао да је дигитална радио-технологија створена у Европи и да емитери у Европи морају да покажу да су способни да раде заједно како би се осигурала будућност радија.

"То је од пресудне важности за емитере, произвођаче и јавност. Морамо осигурати да потрошачи у Европи могу у наредном периоду да купе пријемнике који ће им обезбедити пријем радио услуга широм Европе", рекла је госпођа Ниберг Франкенхаусер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво