Читај ми!

DAB + у Швајцарској

DAB + (Digital Audio Broadcasting) дигитални радио показао се као изузетно популаран у Швајцарској. Прошлог месеца продат је милионити примерак уређаја за пријем сигнала дигиталног радија чиме се број слушалаца у Швајцаској повећао на 2,4 милиона, или нешто мање од трећине швајцарских домаћинстава. То чини Швајцарску једном од водећих земаља у Европи када је у питању дигитални радио.

Предности које пружа нова технологија су главни разлог раста популарности дигиталног радија. Слушаоци дигиталног радија могу да уживају у већој понуди радио станица, кристално јасном звуку, пријему без сметњи, уређајима који су лаки за руковање, као и атрактивним додатним сервисима (текст и графика) који ће ускоро бити доступни.

У зависности од језика региона, слушаоци дигиталног радија у Швајцарској могу да бирају између 13 и 31 радио станице. Понуда се стално проширује са новим радио станицама. 

На швајцарском тржишту, тренутно има око 50 произвођача који нуде преко 200 различитих модела у свакој ценовној категорији. На дужи рок DAB + ће заменити FM радио. Од ове транзиције корист ће подједнако имати и емитери и њихови слушаоци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво