Читај ми!

DAB осваја британско тржиште

Према подацима које је објавио RAJAR удео слушања дигиталног радија у Уједињеном Краљевству износи 31,5 одсто. Међутим, како преноси MediaWeek, статистика везана за дигитални радио показује да је овај медиј у Лондону далеко популарнији од просека осталих области ове острвске земље.

Недавно додавање додатних DAB предајника главни је разлог веће популарности дигиталног радија. То сведочи податак да је повећање заступљености на тржишту у другом кварталу ове године износио 40,8 одсто у односу на први квартал када је тај удео био 37,5 одсто.

Широм Уједињеног Краљевства, АМ и FM радио и даље доминирају у дистрибуцији радио сигнала до слушалаца, али гледано уопштено њихова заступљеност у слушању ипак опада. Тај удео је на крају другог квартала ове године износио 61,1 одсто што је пад у односу на 65,2 одсто колико је износио у истом кварталу прошле године. У Лондону удео АМ и ФМ радија у другом кварталу био је 51,4 одсто.

Британска влада је Стратегијом предвидела да неће спроводити искључивање аналогног радија и прелазак на дигитални радио све док удео укупног слушања дигиталног радија не пређе 50 одсто и док истовремено ДАБ покривеност популације не достигне 90 одсто укључујући ту и све главне путеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво