Читај ми!

DAB+ у Холандији

NPO (Јавни РТВ сервис Холандије) и VCR (Удружење комерцијалних радио станица) потписали су Меморандум о разумевању у вези са усаглашавњем стратегије преласка на дигитални DAB+ стандард који ће наследити FM радио.

Да би се постигао синхроницитет већ на самом почетку овог процеса, NPO и VCR су се договорили да истовремено пусте у рад своју DAB + мрежу предајника за коју је предвиђено да почне са радом 1. септембра 2013. године. Као резултат тога, у свим оним областима где DAB + сигнал буде доступан, слушаоци ће имати приступ великом и разноврсном спектру јавних и комерцијалних радио станица.

Меморандум још обавезује присну сарадњу обеју страна и у смислу заједничког наступа пред холандском владом и произвођачима потрошачке електронике. Један од разлога за то је и тај да држава мотивише повољну тржишну позицију DAB + у домаћим околностима. Важна питања за стране које су укључене у овај пројекат су, између осталих и појава смарт телефона са могућношћу пријема DAB + сигнала, као и доступност радио пријемника који имају могућност пријема FM и DAB + сигнала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво