Читај ми!

ЕТВ обележила две године постојања

Јавно предузеће Емисиона техника и везе (ЕТВ) обележило је свечаношћу на Авалском торњу две године од оснивања. Крајем године се очекује пуштање у рад промотивне дигиталне телевизијске мреже са 15 локација у Србији.

Министар културе, информисања и информационог друштва Предраг Марковић изјавио је на свечаности да је ово предузеће, које је формирано пре две године, преузело на себе обавезу партнерства са читавим низом институција и емитера.

Према његовим речима, ЕТВ ће у наредном периоду морати да промени облик пословања, за шта ће имати помоћ министарства. Директор ЕТВ Владимир Хоман је казао да је прва година од оснивања протекла углавном у процедуралним активностима, док је предузеће са активним радом почело након што је преузело 209 радника Радио-телевизије Србије (РТС) почетком ове године. Хоман је навео да је у почетку било доста проблема у раду и да, како је навео, још увек постоји проблем са наплатом дугова за услуге која пружа ЕТВ. "Напред нас тера жеља и идеја да ове године пустимо у рад промотивну дигиталну мрежу са 15 локација у Србији", истакао је Хоман.

Он је додао да ће грађани на тај начин имати прилику да виде како изгледа дигитална телевизија, али ће се проверити и технички аспекти њеног емитовања. Предузеће је до сада имало солидне и коректне пословне са партнерима, али након одобравања ценовника услуга, тај однос би требало да буде још бољи зато што ће уговор са њима бити прецизнији, казао је Хоман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије