Читај ми!

Најновије информације о DVB-T2 у Србији

Професорка Ирини Рељин, помоћница министарке за телекомуникације, објаснила је планове за транзицију Србије на DVB-T2 емитовање на недавно одржаној конференцији DVBWorld 2011 у Ници.

Упркос томе што је у почетку одлучено да се усвоји DVB-T стандард, додатне бенефиције које доноси DVB-T2 стандард, за резултат је имало то да је држава стратегијом одмах усвојила  DVB-T2 стандард, без претходног преласка на DVB-T.

Професорка Рељин је рекла да ће коришћењем DVB-T2 заједно са мрежом за емитовање сигнала по зонама дистрибуције, која ће бити Single Frequency Network (SFN), бити на располагању повећана брзина протока, као и могућност продужења заштитног интервала, што значи да би било потребно само 12 локација предајника уместо 30 локација, колико је описано у RRC06 за DVB-T.

Параметри усвојени за DVB-T2 систем биће 256QAM, 32k FFT, заштитни интервал од 1/8 (448us) и code rate ¾. Ови параметри ће омогућити net bit rate од 40.38 Mbps и подржаваће удаљеност између SFN предајника на 134,4 km.

У почетку су планирана два мултиплекса за Србију. MUX 1 ће садржати програме са националном покривеношћу (95% покривености територије Републике Србије), док ће се MUX 2 користити за регионалне и локалне програме.

На располагању ће бити седам програма са националним покривањем, 30 програма са регионалним покривањем и 94 програма у локалним срединама.

Искључивање аналогног сигнала планирано је за 2012. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара