Читај ми!

ТВ опрема са жигом гаранције за сигуран пријем

Гостујући у емисији "Србија на вези" Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине и телекомуникација је нагласила да ће сви који преко лета буду дошли у Србију моћи без проблема у продавницама техничке робе да пронађу сет-топ-боксове, као и да сет-топ-боксови који се доносе из иностранства највероватније неће радити јер не задовољавају одређене техничке карактеристике.

"Закључно са гашењем аналогног сигнала у Војводини и на Авали, већи део становништва је покривен искључиво дигиталним ТВ сигналом. Након Војводине и Авале нас заправо чека југ Србије и закључно са Копаоником, Јастрепцом и Цер-Маљен репетиторима који се налазе на овим локацијама ми ћемо окончати и пре рока, већ у првој недељи јуна читав процес дигитализације", рекла је Татјана Матић.

Говорећи о сет-топ-бокс уређајима за пријем дигиталног ТВ сигнала који се доносе у Србију она је изјавила да за нашу територију, односно за наше поднебље постоје одређене карактеристике које ови уређаји морају да испуне.

"Они су врло јасно дефинисани и прављени су искључиво за ово подручје и носе ознаку "дигитал ТВ", рекла је Татјана Матић и додала да је то врста жига гаранције који се налази само на уређајима који се могу купити у Србији.

Она је додала да се овај процес у првом тренутку односио на све наше грађане који су путем собне или кровне антене пратили телевизијске програме.

"Има јако пуно грађана који су програме пратили путем сателитске, кабловске или IPTV платформе и имајући у виду да држава сада обезбеђује бесплатан дигитални ТВ сигнал ми очекујемо да ће многи наши грађани када увиде предности бесплатног дигиталног ТВ сигнала се одлучити можда да више користе ту могућност", каже Татјана Матић.

Она је нагласила да ће сви који преко лета буду дошли у Србију моћи без проблема у продавницама техничке робе да пронађу сет-топ-боксове.

"Неће бити проблема у пријему дигиталног сигнала наших суседа, као што ће и у Хрватској моћи да се прате наши програми који су на нашој дигиталној платформи. То је у неком смислу и предност и видећемо чији ће сигнал бити јачи, али када су у питању локалне и регионалне телевизије сигурно да ће наши грађани моћи без проблема у пограничним подручјима да прате", рекла је Татјана Матић.

Она је рекла да је Влада Републике Србије донела Уредбу којом је дефинисала да ће најугроженије категорије становништва моћи да добију бесплатне сет-топ-боксове и да је укупно било 160.000 корисника овог права.

"Већ сада у овом тренутку ми имамо искоришћеност 80 одсто ваучера што значи да су наши грађани који су остварили ово право били врло ревносни да то искористе и да набаве сет-топ-бокс уређаје.", рекла је Татјана Матић.

Она је додала да су сви малопродајни ланци који су се пријавили да учествују у овој шеми помоћи омогућили и бесплатну доставу на кућну адресу што је за Министарство било јако важно имајући у виду многе социјалне категорије становништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара