Војводина дигитално комплетна

На подручју које покривају предајници Црвени чот и Иришки венац данас је извршен потпуни прелазак са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала. Мрежу за дигитално емитовање званично је пустила у рад државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић која је том приликом нагласила да је након преласка на дигитално емитовање на предајнику Црвени Чот, Војводина сада дигитално комплетна, наводи се у саопштењу Министарства.

„Гашење аналогног сигнала почело је 15. априла у Вршцу, а настављено према плану преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала у Суботици, Сомбору и Кикинди. На искључиво емитовање дигиталног ТВ сигнала данас је прешла и емисиона станица "Црвени Чот" на Фрушкој гори, тако да можемо рећи да је север наше земље како је и планирано, потпуно дигитализован.", рекла је државна секретарка.

Нови антенски стуб на Чоту, после Авалског торња има највећу зону покривања дигиталним сигналом. Висине 104 метара са антенским системом који се састоји од 12 нивоа и предајницима јачине 5 киловата, омогући ће гледање дигиталне телевизије за преко милион становника овог подручја.

„Емисиона станица Чот од данас омогућава гледање дигиталне телевизије на 24. каналу за грађане Новог Сада, Бечеја, Инђије, Старе Пазове, Сремске Митровице, Руме, Куле, Темерина, Оџака, Црвенке и других места у Војводини.", рекла је Татјана Матић.

Грађани на северу наше земље имаће могућност да прате поред програма са националном покривеношћу и регионалне и локалне телевизијске станице: ТВ Панонија, ТВ Мост, ТВ Сремска, ТВ Петровец, Новосадска ТВ, ТВ Канал 25, ТВ Бачка, ТВ Делта и ТВ Мозаик, ТВ К9, ТВ БАП и ТВ МТС 3.

Државна секретарка је подсетила да ће 25. маја бити укључен дигитални сигнал на емисионој станици Авала, који покрива око 2,5 милиона становника Србије.

Наредно укључивање дигиталног сигнала планирано је 1. јуна на предајницима "Рудник-Црни врх", "Тупижница", "Торник-Овчар", "Дели Јован", а 15. јуна престаће се са емитовањем аналогног сигнала на предајницима "Бесна кобила", "Јастребац", "Копаоник", "Цер-Маљен", наводи се у саопштењу.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара