Читај ми!

Суботица, Сомбор, Кикинда: Од поднева само дигитални сигнал

Нешто више од месец дана остало је до потпуног преласка на дигитално емитовање телевизијског сигнала у нашој земљи. Вршац је био први град у коме је аналогни сигнал искључен. Данас дигитализација стиже у Суботицу, Кикинду и Сомбор.

"Вршац је 15. априла потпуно дигитализован. Морамо да кажемо да су искуства са терена више него задовољавајућа и ми смо заиста пре свега срећни што смо тај посао обавили одговорно и професионално", рекла је Татјана Матић државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Она је додала да многи наши грађани који нису могли да примају канале, односно имали су проблем приликом пријема канала путем собне или кровне антене уз помоћ сет-топ-бокса сада могу да примају десет, па чак и више канала.

"Данашњи дан је један у низу за које верујемо да ће ући у историју телевизије. Данас у 12 сати Суботица, Сомбор и Кикинда прелазе на потпуно дигитални ТВ сигнал. Након тога за 10 дана предајник Чот ће бити потпуно дигитализован", рекла је Татјана Матић.

Она је истакла да приликом куповине уређаја за пријем дигиталног сигнала најважније је да грађани обрате пажњу на жиг гаранције "Дигитал ТВ" које је ресорно Министарство издало како би сви уређаји које ће грађани куповати задовољавали одређене техничке карактеристике и како би били сигурни да ће ти уређаји моћи да примају дигитални сигнал на територији Републике Србије.

"Влада Републике Србије је кроз Уредбу омогућила социјалним категоријама становништва да добију бесплатне сет-топ-боксове путем ваучера. 160.000 ваучера је подељено широм Србије и ми још једном апелујемо на све наше грађане да купе сет-топ-боксове на време", рекла је Татјана Матић.

Она је нагласила да је то јако важно како би сви могли без икаквих сметњи да уживају у предностима бесплатног дигиталног ТВ сигнала и да прате све националне фреквенције, као и локалне и регионалне телевизије.

"Молимо све грађане да користе позивни центар 18911 за све врсте недоумица, помоћи или информација како би на време могли да набаве сет-топ-бокс уређај или на други начин да се припреме за пријем бесплатног дигиталног ТВ сигнала", каже Татјана Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво