Читај ми!

Пријава за бесплатне СТБ уређаје до 31. марта

Уместо уређаја помоћу којих ће и на старим телевизорима моћи да примају дигитални телевизијски сигнал социјално најугроженији грађани Србије добиће ваучере у вредности од 3.000 динара са којима ће сами моћи да преузму сет-топ-боксове. Пријава корисника за доделу СТБ уређаја траје до 31. марта.

"Сви грађани који су се већ пријавили за бесплатни сет-топ-бокс, то је њихово право и то право ни на који начин није ни сада промењено нити се било шта у том смислу изменило", рекла је државна секретарка Министарства трговине и телекомуникација Татјана Матић.

Она је додала да пријављивање траје још од новембра и да у овом тренутку данас има негде око 140.000 пријављених. По новој Уредби коју је прошле недеље донела Влада Републике Србије рок за пријаву је до краја марта, након чега ће сви који су поднели захтев добити ваучер на своју кућну адресу.

"У ранијој Уредби је било дефинисано да ће Влада, односно Министарство спровести јавну набавку за сет-топ-бокс уређаје, међутим из оправданих разлога ми смо морали да обуставимо ту јавну набавку и да пређамо на систем ваучера", рекла је Татјана Матић.

Она је истакла да је најважније да ће социјално угрожени грађани који треба овом Уредбом да буду заштићени и да добију бесплани ТВ сигнал ће и даље то моћи само што је сада другачији механизам.

"Министарство је већ послало обавештење којим позива све трговце који су заинтересовани да учествују у новом систему шеме помоћи и да смо кроз овај ваучер чија је вредност 3.000 динара обезбедили истовремено да трговци могу да понуде и кућну доставу", казала је Татјана Матић.

Она је додала да је ово јако важно управо имајући у виду чињеницу да највећи део социјалних категорија су или старачка домаћинства или људи који се налазе у унутрашњости који нису доброг материјалног стања и да би за њих представљало трошак да оду до најближе радње која је можда у другом граду.

"На овај начин ми смо омогућили да постоји могућност бесплатне доставе и такође они ће на своје кућне адресе добити ваучере који ће гласити на име подносиоца захтева", рекла је Татјана Матић и додала да ће се штампати онолико ваучера колико буде заинтересованих грађана. Очекује се да ће тај број до краја марта до када траје пријава бити око 157.000.

Татјана Матић је на крају закључила да неће бити померања рокова и да је 17. јун и даље датум који стоји и у том смислу сви други технички предуслови су испуњени тако да нема разлога за померање тог термина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије