Читај ми!

Држава дели ваучере за дигитализацију

Уместо уређаја за дигитализацију, најсиромашнији грађани добиће ваучере у вредности од 3.000 динара, које ће моћи да се искористи за куповину сет-топ-бокс уређаја за пријем дигиталног земаљског телевизијског сигнала. Пријава корисника за доделу СТБ уређаја траје до 31. марта 2015. године, а достављање ваучера угроженим потрошачима до 15. јуна 2015. године.

Влада Србије је усвојила уредбу којом се утврђују мере подршке и ближи услови у погледу критеријума за одређивање угрожених потрошача при додели ваучера за субвенционисану куповину опреме за пријем сигнала дигиталне телевизије.

Ваучер је документ који издаје Министарство трговине, туризма и телекомуникација на основу кога угрожени потрошач остварује субвенционисану куповину СТБ уређаја који има жиг гаранције „digital TV". Ваучер се може искористити при субвенционисаној куповини максимално једног СТБ уређаја. Вредност ваучера износи 3.000 динара, и наведени износ представља максимални износ средстава коју угрожени потрошач може остварити при субвенционисаној куповини, без обзира да ли је цена купљеног СТБ уређаја већа од вредности ваучера.

Пријаву у реализацији шеме помоћи угроженим потрошачима путем ваучера могу да поднесу трговци, регистровани у Агенцији за привредне регистре, који продају СТБ уређај, а који поседују минимално 15 продајних објеката и обезбеђују кућну доставу СТБ уређаја угроженим потрошачима.

Министарство сачињава листу трговаца, односно продајних објеката, који су се регистровали за реализацију шеме помоћи угроженим потрошачима путем ваучера. Листа продајних објеката ће бити објављена на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Додела ваучера угроженом потрошачу за субвенционисану куповину опреме за пријем сигнала дигиталне телевизија, односно сет-топ-бокс уређаја мора бити усклађен са условима за дигитални сигнал из Правилника о преласку са аналогног на дигитално емитовање телевизијског програма и приступу мултиплексу.

У случају да угрожени потрошач набави СТБ уређај по цени вишој од предвиђене вредности ваучера, разлику плаћа угрожени потрошач, а трговцу се рефундира износ средстава у висини вредности ваучера. У случају да угрожени потрошач набави СТБ уређај по нижој цени од предвиђене вредности ваучера, трговцу се рефундира износ средстава у вредности набављеног СТБ уређаја.

Уредбом је такође предвиђено пружање техничко-технолошке подршке путем телефонских линија, односно успостављање позивног центра коју спроводи Јавно предузеће „Пошта Србије".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије