Читај ми!

Корак ближе дигитализацији

Директори БХРТ-а, РТРС-а и ФТВ-а су на састанку с руководством Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине, учинили значајан корак ка завршетку процеса дигитализације у БиХ, преноси БХРТ.

Назире се решење проблема о усаглашавању одређених параметара и јединствених захтева ка РАК-у, ради добијања дозвола за емитовање програма у дигиталној форми.

"Све оне недоумице које смо имали у овој области отклоњене су и већ смо договорили да нас тројица директора са сарадницима седнемо и покушамо направити усаглашен предлог према Одбору система", казао је Мухамед Бакаревић, генерални директор БХРТ-а.

Драшко Милиновић, генерални директор РТРС-а, потврдио је да челници три јавна сервиса иду са заједничким захтевима за дозволе за које је регулаторно тело казало да су потпуно легитимни и легални и да ће регулаторно тело учинити све са своје стране да би дозволе за дигитално земаљско емитовање биле потпуно у стандардима и у складу са свим законима који се тичу те области.

Директор РТВ ФБиХ Џемал Шабић је за застоје у овом процесу окривио РАК и надлежно министарство. "Јавност треба да зна да проблем музејске фотографије коју виде на сва три екрана лежи у ресорном министарству и Регулаторниј агенцији", додао је Шабић.

Договор који су челни људи БХРТ-а, ФТВ-а и РТРС-а постигли, омогућује даље спровођење процеса дигитализације у Босни и Херцеговини. Остало је још да се пре слања захтева за издавање дозвола за емитовање ка РАК-у усагласе параметри који се односе на дигитално земаљско емитовање програма.

Закључци са састанка за генералне директоре три јавна сервиса у БиХ су охрабрујући јер отклањају могућност да се због неспровођења процеса дигитализације, 17. јуна наредне године дође у ситуацију медијског мрака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво