Читај ми!

Аустрија прелази на DVB-T2 2016. године

Аустрија намерава да се придружи оним државама које су се одлучиле за технички напреднији DVB-T2 стандард дигиталне земаљске телевизије. Прелазак се очекује у јесен 2016.

Регулатрно тело за медије Аустрије KommAustria је на тендеру 2006. године доделило DTT дозволе које истичу 1. августа 2016. Транзиција која треба да буде завршена на јесен 2019. омогућиће више канала, бољи квалитет слике и HDTV услуге.

Гледаоцима ће, међутим, бити потребни нови уређаји за пријем дигиталног сигнала премда постојећи DVB-T пријемници нису погодни за пријем DVB-T2 сигнала.

Нови тендер ће обухватити DTT мултиплексе А и Б који дистрибуирају следеће ТВ канале: ORF eins, ORF 2, ORF III, ORF Sport+, ATV, Puls 4 и Servus TV, као и SchauTV.

Комерцијална DTT платформа simpliTV која је покренута у априлу 2013. увелико већ користи DVB-T2 стандард за пренос својих 30 ТВ канала. Тендер траје до 26. новембра 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво