Читај ми!

Ускоро стиже опрема за дигитализацију

Хрватска компанија Одашиљачи и везе (ОиВ) очекује да ће дигитална опрема стићи за неколико дана у БиХ, после чега ће бити инсталирана, преноси портал ТеВе.

21. марта ове године коначно је са мртве тачке покренут процес дигитализације у БиХ. Тог дана потписан је Уговор о набавци опреме и повезивању пет информативно-техничких центара у систем дигиталних веза и предајника за покривање дигиталним сигналом градова Сарајево, Мостар и Бањалука.

Недавно су стручњаци Одашиљача и веза, заједно са произвођачима потребне опреме, боравили у БиХ. Они су обишли све локације на којима ће бити инсталирана опрема за дигитализацију. Шест локација на подручју Сарајева (Хум, Требевић), Бањалуке (РТВ дом РТРС-а, Козара-Лисина) и Мостара (Фортица, Планиница) у добром су стању, а делегација је задовољна условима односно оним што су видели на наведеним локацијама.

На међународном тендеру Одашиљачи и везе су изабрани за извођача прве фазе процеса дигитализације телевизије у БиХ. Уговор је вредан 6.657.300 КМ са ПДВ-ом.

Недавно је делегација Министарства промета и комуникација и Јавних сервиса боравила у Загребу. ОиВ је организовао обуку за запослене у јавним сервисима БиХ. У седишту хрватске фирме биће конфигурисана сва опрема која ће по пристизању у БиХ одмах бити спремна за уградњу на планираним локацијама.

Рок за реализацију прве фазе процеса дигитализације је 120 дана од дана потписивања уговора, што обухвата испоруку и уградњу опреме, као и пуштање целог система у рад, по принципу кључ у руке. Међутим, и даље постоје велике шансе да се бар тестни сигнал дигиталне земаљске телевизије пусти са локација у Сарајеву и Бањалуци, а можда и у Мостару, пре почетка Светског првенства у фудбалу у Бразилу које почиње 12. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво