Читај ми!

Румунија објавила DTT тендер

Румунска Национална управа за управљање и регулацију у комуникацијама (ANCOM) званично је расписала тендер за дозволе за пет DTT мултиплекса.

Понуде за дозволе се морају поднети до 8. маја, а од понуђача се тражи да испуне низ критеријума. Они су исти за све ученике, како румунске тако и стране компаније. Један од услова је и да имају просечни промет од два милиона евра у последње три године или у периоду од њиховог оснивања.

Сваки понуђач ће у почетку морати да наведе за колико мултиплекса је заинтересован. Ако интересовање буде велико биће организовано више кругова тендера. Четири мултиплекса ће радити у UHF, а пети у VHF опсегу користећи DVB-T2 стандард. Први мултиплекс ће дистрибуирати FTA услуге и захтеваће се да дигитални сигнал буде доступан популацији од 90 одсто становништва, односно да покрива 80 одсто територије земље до краја 2016.

Преостала четири мултиплекса ће бити у обавези да користе најмање 36 предајника у њиховој зони покривања до 1. маја 2017. Почетна цена за сваки мултиплекс ће бити 300.000 евра са лиценцом која се издаје на период од 10 година, а која ће ступити на снагу од 17. јуна 2015.

Румунија је такође поставила 17. јуна 2015 , као дан за искључивање аналогног телевизијског сигнала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се