Читај ми!

Антена Хунгариа поново у власништву Мађарске

Влада Мађарске одлучила је да откупи компанију Антену Хунгариа која управљања емисионом инфраструктуром у овој земљи, чиме је поново постала њен власник.

Мађарска државна компанија NISZ, задужена за пружање информацаних и комуникационих услуга успела је у намери да Антену Хунгариа откупи од француске TDF групе.

Из ове компаније објашњавају да је разлог за овакав потез, власништво над стратешки важном компанијом задуженом за националну земаљску телевизију, радио емитовање и дистрибуцију програма, као и сателитско емитовање и дистрибуцију програма у држави.

TDF група је у 2013. години покренула поступак продаје 100 одсто акција компаније Антена Хунгариа. У међувремену, под управом ове групе, Антена Хунгариа је завршила транзицију из аналогног на дигитално емитовање програма у овој земљи и такође лансирала нове услуге и технологије .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се