Читај ми!

Тамари неопходна помоћ

Тамара Арсовић болује од веома ретке врсте тумора на панкреасу и већ три пута је оперисана. Наши лекари више не могу да јој помогну, па помоћ мора да потражи у иностранству. За лечење на клиници у Хајделбергу неопходно је 55 хиљада евра.

Пре десетак дана на сајту РТС-а објављена је прича о 18-огодишњој Тамари Арсовић, која болује од веома ретке врсте тумора на панкреасу, који расте и притиска остале органе. Тамара је већ три пута оперисана, наши лекари више не могу да јој помогну, па помоћ мора да потражи у иностранству. За лечење на клиници у Хајделбергу неопходно је 55 хиљада евра.

После апела за помоћ, Тамари се свакодневно јављају они који желе да помогну. Добила је на стотине СМС порука и писама подршке из земље и иностранства.

"Помажу новчано, шаљу ми поруке на Фејсбуку да ме подржавају сви, и да су уз мене и желим да захвалим свима на томе. Трудим се да што мање размишљам о томе и надам се да ћу ускоро сакупити новац и успети да одем тамо", рекла је Тамара.

Да Тамара што мање размишља о проблему који превазилази њене године, али и да што пре победи Франц-Груберов тумор на панкреасу, који расте, а већ је једном и пукао, и којој сада отежава, али може и да јој угрози живот, помажу и другови из њеног III-13 и сви запослени у Другој економској школи.

"Сваког дана налазимо времена да помогнемо нашој другарици и ја сам као мали имао сличне проблеме, па ме је то мотивисало, задовољство ми је да помогнем", рекао је Тамарин друг Стефан Берић.

Стефан каже да је доста људи посећивало сајт за прикупљање помоћи http://www.pomozimotamari.site11.com/ да су се јављали и на телефон и да желе да помогну.

"По одељењу је од 10 до 20.000 и с обзиром на то да је велика школа - имамо 52 одељења - очекујемо да ће се значајна сума и тако прикупити. Такође је Савет родитеља донео одлуку да један део средстава од ђачког динара буде уплаћен за лечење наше ученице, што је у вредности 1.000 евра", рекла је психолог Радмила Симијоновић.

До јуче пре подне прикупљено је 16.000 евра. У вечерњим часовима из банке је Арсовићима стигла добра вест да су уплаћене још 4.000 евра. Али, то још није довољно да Тамара што пре оде на операцију, и онда почне безбрижно да размишља о завршној школској години и матури.

"Предрачун који су послали из Немачке је око 55.000 евра. Надамо се да ћемо до краја лета отићи у Немачку и да ће Тамара да крене у школу од септембра", рекла је Соња Арсовић, Тамарина мајка.

Све који могу да помогну да осамнаестогодишња Тамара Арсовић оде на операцију у Хајделберг, бројеви жиро рачуна су:

Банка SOCIETE GENERALE (донација за Тамару Арсовић):

Број динарског рачуна: 2750 0107 2162 4675 97

Број девизног рачуна: IBAN: RS35275001072162466724

SWIFT ADDRESS: SOGYRSBG

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво