"Телетон" за нове прваке света

Многе сале за физичко у Србији су руиниране, а немају ни одговарајућу опреме. Остало је још неколико дана до велике добротворне акције "Телетон", у којој ће се прикупити новац за опремање сала.

Стручњаци поручују да ако деца само два пута недељно имају часове физичког, то позитивно утиче на њихово здравље и развој.

Међутим, истраживања показују да основци у Србији нису довољно активни. Главни разлог је тај што у многим школама не постоје услови за то. Поред тога што су сале руиниране, нема ни одговарајуће опреме.

Остало је још неколико дана до велике добротворне акције "Телетон", у којој ће се прикупити новац за опремање фискултурних сала основних школа у Србији.

Кажу да пут до победе почиње првим кошем, првим голом, скоком. Међутим, поставља се питање да ли се може победити са лошим лоптама, којима ђаци и професори Основне школе "Љупче Шпанац" у Белој Паланци импровизују часове физичког.

Професор физичког Зоран Петровић је рекао да је опрема у тој школи ван употребе, јер је стара колико и сама школа.

Према његовим речима, ученици не могу да користе ништа осим козлића, а што се тиче реквизита школа има једино лопте за кошарку, и неколико лопти за одбојку, док је остало ван употребе.

Заменица директора Основне школе "Љупче Шпанац" Јелена Милошевић је рекла да је фискултурна сала била у катастрофалном стању, руинирана, са паркетом који је био пун рупа, где су се ученици стално повређивали, међутим, како је додала, захваљујући донацији НИП-а и њиховој доброј вољи сала је реконструисана.

Школски спорт база за надограђивање 

Да би по плану и програму могли да имају часове физичког, уз реновирану салу, основцима је потребна и нова опрема. Зато ће после акције "Телетон" лопте, голови, кошеви, партери бити замењени новим. Колико је то важно за будуће шампионе, знају и познати спортисти, који подржавају акцију РТС-а.

Кошаркаш Дејан Бодирога је истакао да је његова генерација проводила време, практикујући буквално све спортове од кошарке, фудбала, атлетике, гимнастике и додао је да је то изузетно за децу.

Бодирога је нагласио да се свако опредељивао касније за спорт за који је талентован и према његовом мишљењу школски спорт треба да буде база за надограђивање за нешто што долази касније.

Кошаркаш је подржао ову идеју, нагласивши да је сјајна и да је то у ствари база целокупног спорта у Србији.

Позивамо и вас да се укључите у акцију и да, уколико можете, позивом или поруком, убаците по неки кош или дате бар један гол за основце. Недеља, 6. децембар у 21. час, на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво